måndag, februari 11, 2008

Spackling med mera


Tro det eller ej, men det händer grejer i huset hela tiden. Vi har nu fått ett fluffigt bomullshav på vinden, ja så ser det ut iallafall, vinden har blivit sprutisolerad, så vi behöver inte elda för kråkorna längre.
Sen så har snickarna gjort klart alla innerväggar i huset med isolering i och gipsskivor på, och dom har nu även börjat sätta upp vår laserade takpanel på övreplan.

I badrummet uppe har rörkrökarn lagt ut golvvärmeslangen och golvet har armerats för att det sedan ska spacklas upp, av kakelfirman som kommer senare, så det blir tätt och fint och vi slipper få vattendropp i nacken när vi sitter och äter i matrummet direkt under.
Kaklet vi ska ha kommer från kakelgruvan i Falun, dit vi var för ett par veckor sedan för att försöka välja ut nåt lämpligt, det är ju inte det lättaste då det finns så jäkla mycket att välja på. Men vi lyckades iallafall välja tillslut, tror vi.

I helgen så har vi roat oss och en del bekanta med spackling. Vi har börjat spackla på nedreplan och har hittills använt ca 25 liter spackel och 130-140 meter pappersremsor. Ska sägas att vi inte är färdiga med första spacklingsvändan på än.
Lite bökigt är det att få till det med remsorna, men övning ger ju färdighet så det går bättre och bättre.

Inga kommentarer: