måndag, januari 28, 2008

Lägesrapport

Nu var det ett tag sen det blev nåt skrivet här, så nu är det dags för en lägesrapport.


Snickarna har nu varit vid vårt bygge två av de senaste tre veckorna, då dom har flera byggen samtidigt så blir det att dom är vid vårt hus varannan vecka ungefär.

Nu dom börjat sätta skivor på och isolera innerväggarna. På nedreplan är det endast en liten vägg som inte är klar. Uppe har dom börjat sätta skivor i badrummet. Vi har även där fått förberett med el för ett eventuellt bubbelbad, så vi får väl passa på att önska oss ett sådant i inflyttningspresent av Bra Hus hehe. =)

Utvändigt har snickarna nu så gott som färdigställt huset. Det ser otroligt fint ut nu när balkong, farstukvist, knutar och dekorer är på plats.



Nu har vi också fått dom rätta handtagen till dörrarna, då det hade blivit ett litet missförstånd om vilka det var vi ville ha. Visst är dom fina?

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej igen,
Ja, vi kommer troligtvis att göra finsnickeriet själva. Golvläggning, tapetsering och kinkel o kakel badrummen/tvättstuga, hela min sambos släkt är full med snickare, golv/kakel läggare och elektriker. Så med 1,4-1,7 menar jag materialsats, stomresning, väggar, rör, elektricitet, VA osv.
Vi har oxå varit i kontakt med Fiskarheden och reagerade på deras isolering, alla andra husföretag ligger på ca 200-240 mm. Hjältevadhus, Björklidenhus och Modulenthus. Just nu har vi ett S:t Annahus som vi gett planlösning på till ett lokaltbyggföretag och vi inväntar offert... spännande. Det är på ca 173kvm. St Annahus skulle ha 1,7 exkl. grund och inredd ovanvåning och det tyckte jag lät dyrt. Vår lokala snickare kommer nog hamna på ca 1,7 inkl. grund och inredd övervåning, dock att vi gör mkt själva (det som jag skrev ovan). Nåja, det är skönt at kunna bolla med någon som har påbörjat bygget. Jag ska ta och få hem Brahus katalog. De har en del fina planlösningar.

Ha det gott. Lycka till.

//Jill