torsdag, maj 22, 2008

Vattenläcka!!

Vi har under hela vintern och våren tyckt att det varit makalöst blött på vår baksida. Vattnet ville aldrig sjunka undan eller torka upp fast det blev varmt ute. Vi har nu hittat orsaken... I leran har vi funnit delar av ett tegelrör. Ett tegelrör som tydligen går rätt igenom vår tomt och som måste ha blivit avgrävt i samband med att jordvärmeslangen blev nergrävd i december.
Röret hör förmodligen till nåt slags dräneringssystem i åkern. Vi har varit i kontakt med kommunens markansvarige som lovat att dom ska komma och titta, för dom vet ju inte heller vad det är för ett rör.
Vi trodde dom skulle ha kommit förra veckan, men dom har fortfarande inte dykt upp.

För övrigt så trivs vi mycket bra i huset. Tyvärr har vi inget bredband ännu. Så förnärvarande får man använda mobilen som modem att ta sig ut på nätet med. Det går inte fort, men det är bättre än att inte kunna ta sig ut alls.

4 kommentarer:

Anonym sa...

ååå kommuner är så sega. hoppas de kommer så ni får ordning på det nån gång. har åxå "lite" vatten problem. har just nu ett stort hål i tvättstugegolvet nere i källaren.måste byta ut gjutjärnsbrunnen innan jag lägger klinker.måste göras, förs.bolagen kräver det när man gör om. ha det

Micke Björkman sa...

fick inte era grannar problem med vatten när de grävde sin grund? Kanske kommun skulle tänkt till lite då tycker man.

Andreas sa...

Låter som du har ett trevligt litet sommarjobb Rajje. Men det är väl skönt att få vara nere i källaren nu när det är så varmt :)

Andreas sa...

Ja eller så borde dom tänkt till långt tidigare. Vår byggledare ringde redan i december och påtalade att det kunde vara en vattenläcka i området för det var så blött.
Det var också dit folk från vatten och avlopp redan då... Men dom visste väl så klart inte heller att det låg dräneringsrör i åkern.