fredag, oktober 03, 2008

Fnurra på tråden?

Så har vi då äntligen fått bredband (ADSL) inkopplat till huset. Fem månader tog det alltså från det att vi beställde flytt av abonnemanget tills det gick att ansluta, vilket ju måste vara nån typ av rekord. Det krävdes att dom (Bredbandsbolaget) skickade hit en expert från ett företag som heter Sonnico för att få snurr på det hela. Han körde iallafall runt och kollade i olika telestationer tills han hittade vad som nu var fel.
Tyvärr fick man ju inte vara glad särskilt länge, då han även upptäckte att det är nåt skumt med vårt telefonnät i huset (vilket inte var hans uppdrag att fixa så klart). För det första så sitter första jacket inte alls där det ska vara, i arbetsrummet, och för det andra så kommer vi bara upp i en hundradel av den utlovade hastigheten. Har nu ringt till elektrikern som kopplat här, så han kommer och tittar nästa vecka, då får vi hoppas allt löser sig.


Utsikt från allrummet över ett frostigt landskap

1 kommentar:

Familjen Eriksson sa...

Man kan inte annat att älska alla telefon- och bradbandsbolag, NOT. Jag vet faktiskt ingen annan bransch som är så svår att greppa, dyr och faktiskt ganska kundovänlig.
Det verkar ju konstigt att det skulle kunna påverka hastigheten hur trådarna i huset är dragna, ok första jacket men resten. Ni får berätta hur det går.

Det där med IP-adresserna var nå't nytt. Alltid lär man sig något. Tack.

Kram
Maria